Αρτέμιδος 119, Καλαμάτα
Coronavirus test - Roubea Labs - Diagnostic - microbiology laboratory Kalamata

Μοριακά τεστ για τον κορονοϊό άμεσα και με ασφάλεια

Στο Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Ρουμπέα Παρασκευή ΙΟΕ διενεργείται μοριακό τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, τόσο για τους εξεταζόμενους όσο και για το προσωπικό, σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους, χωρίς αναμονή. Η επαφή με άλλα άτομα για όσο διαρκεί η διαδικασία της δειγματοληψίας ελαχιστοποιείται. Όλοι οι επισκέπτες εισέρχονται με μέσα ατομικής προστασίας.

Η λήψη των δειγμάτων γίνεται από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό που φέρει ειδικό εξοπλισμό και είναι έτοιμο να απαντήσει σε όλες τις απορίες του εξεταζόμενου. Τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά είτε εντός 2 ωρών είτε το απόγευμα ανάλογα με την ώρα της λήψης. Με τον τρόπο αυτό, ο εξεταζόμενος αποφεύγει την ταλαιπωρία της δεύτερης επίσκεψης στη Μονάδα.

Ο έλεγχος πραγματοποιείται στην Καλαμάτα στη Διαγνωστική Μονάδα: ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ 119 ΚΑΛΑΜΑΤΑ 24100

Μέθοδος RT-PCR, με ταυτόχρονη ανίχνευση δυο γονιδίων του Ιού, το γονίδιο ORF1a/b και το γονίδιο Ν.

Το Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Ρουμπέα Παρασκευή ΙΟΕ εγγυάται ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την ασφάλεια και την αποτροπή του κινδύνου πιθανής διασποράς, ενώ έχει διασφαλίσει και συνθήκες άνεσης και διακριτικότητας για τους εξεταζόμενους.

Για αναλυτικές πληροφορίες, ραντεβού ή/και προγραμματισμό κατ’ οίκον δειγματοληψίας παρακαλούμε καλείτε στο: 27210 2351427210 24116

Ωράριο λειτουργίας:7:00 – 14:00 Δευτέρα – Παρασκευή, 17:30- 20:00 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 8:00- 13:00 Σάββατο.

Λόγω αυξημένης ζήτησης το ωράριο του μικροβιολογικού εργαστηρίου επεκτείνεται. Εκτός ωραρίου καλέστε στο 6946 333 924 για απευθείας επικοινωνία.

Τεστ Κορονοϊου - Διαγνωστικό μικροβιολογικό Εργαστήριο Καλαμάτα Ρουμπέα Παρασκευή
Τεστ Κορονοϊου - Διαγνωστικό μικροβιολογικό Εργαστήριο Καλαμάτα Ρουμπέα Παρασκευή

Σχετικά με τον κορωνοϊό (COVID-19)

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 στην πόλη Wuhan(πρωτεύουσα της επαρχίας Hubei) στην Κίνα, ξέσπασε επιδημία πνευμονίας. Τις πρώτες μέρες του 2020, οι κινεζικές αρχές διαπίστωσαν ότι αιτία της επιδημίας ήταν ένας νέος κορωνοϊός, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε προσβάλει τον άνθρωπο.

Πρόκειται για έναν νέο τύπο ιού από την «οικογένεια» των κορωνοϊών,οι οποίοι είναι εδώ και πολλά χρόνια γνωστοί στην ιατρική κοινότητα. Επιδημίες σοβαρού αναπνευστικού συνδρόμου από κορωνοϊό έχουν υπάρξει και στο παρελθόν. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ονόμασε τον νέο ιό SARS-CoV-2 (Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus-2) και την ασθένεια που προκαλεί COVID-19 (Corona Virus Disease – 19).

Ο Οργανισμός κηρύσσει πανδημία, αφού ο ιός έχει πλέον εξαπλωθεί σε δεκάδες χώρες του κόσμου–ανάμεσά τους και την Ελλάδα–με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και θανατηφόρα περιστατικά. Πολλές χώρες λαμβάνουν πρωτοφανή μέτρα με στόχο να ανασχέσουν την εξάπλωση του ιού.

Ο ιός φαίνεται πως μεταδίδεται εύκολα από άτομο σε άτομο και εξαπλώνεται ραγδαία, προσβάλλοντας άτομα κάθε ηλικίας. Αν και στην πλειονότητα των περιστατικών προκαλεί ήπια νόσο, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος κυρίως για ευπαθή άτομα και απειλητικός για τη ζωή.

Δείτε επίσης